Mijn partner wil scheiden

Even denk je nog, dit is niet waar, dit heeft mijn partner niet gezegd. Maar niets is minder waar. Jullie relatie is echt over en je partner wil scheiden.

Dat is moeilijk om te aanvaarden, maar je hebt geen keuze.

Ga eens even terug naar je kindertijd. Hoe gelukkig kon je zijn met een mooie zeepbel, maar bewaren kon je hem niet. Wat je ook probeerde, uiteindelijk raakte je hem toch kwijt. En hoe krampachtiger je de zeepbel probeerde vast te houden, des te sneller ging hij kapot.

“Hoe krampachtiger je een zeepbel vasthoudt, des te sneller gaat hij kapot.”

Wat moet ik doen?

Om verder te kunnen is het belangrijk om te accepteren dat jullie relatie echt over is. Zeker als jullie samen kinderen hebben is loskomen van jullie relatie en verdergaan als (co-)ouders cruciaal.

Dat is misschien lastig en het besluit van je partner om een punt te zetten achter jullie relatie voelt als verraad. Je bent waarschijnlijk boos, verdrietig, teleurgesteld en je hoofd loopt over van de vele vragen en onzekerheden. Kortom je hele leven staat op zijn kop.
Het is niet ondenkbaar dat je dit projecteert op degene die dit gevoel allemaal heeft veroorzaakt…… je partner.

Alle emoties die loskomen maken het er niet makkelijker op om in gesprek te gaan of blijven met je partner, maar nu is wel het moment dat er veel zaken geregeld moeten worden. Praten met een vriend gaat nou eenmaal makkelijker dan met een vijand. In tijden van heftige emoties en onzekerheden kan ik als mediator jullie helpen om samen te blijven communiceren door structuur aan te brengen en er zonder oordeel voor jullie allebei te zijn.

Het besluit staat immers vast: jullie relatie is over. Probeer nu met een zo positief mogelijke blik naar jullie toekomst te kijken. Het leven is 10% wat je overkomt en 90% hoe je hier op reageert. Wat gebeurt is, is gebeurd, daar kun je nu niets meer aan veranderen. Waar je wel wat aan kunt doen is de mate waarin dit invloed heeft op jullie toekomst.

“Het leven is 10% wat je overkomt en 90% hoe je hier op reageert.”

Hoe gaan we nu verder?

Door samen te zoeken naar een manier om los van elkaar weer een fijne toekomst op te bouwen, verleg je je focus van het verleden naar het heden. Het verleden is een gepasseerd station waarop je met fijne of minder fijne gevoelens kunt terugkijken. De toekomst ligt voor je voeten: een blanco blad dat jij in mag vullen op jouw manier. Probeer elkaar de vrijheid te gunnen om die toekomst ieder op jullie eigen manier in te vullen. Respecteer je partners keuze ook al is deze anders dan die van jou. Door hem of haar de vrijheid te geven, krijg je ook je eigen vrijheid om jouw toekomst op jouw manier in te richten.

Heb je na het lezen van deze blog behoefte aan meer informatie dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bel voor vrijblijvend kennismakingsgesprekMaak een afspraak