Financieel advies

  • Hoe gaan we scheiden, samen met een mediator of toch ieder een eigen advocaat?
  • Moet ons huis verkocht worden als we gaan scheiden?
  • Hoe verdelen we ons huis en de inboedel?
  • Hoe zit het met mijn pensioen?
  • Hoe ziet mijn financiële plaatje er na de scheiding uit?
  • Hoeveel kost een scheiding?

Iedere relatie is anders, dus iedere situatie is anders. Daarom is het niet mogelijk om op deze vragen nu een antwoord op te geven.

Hoe kan ik jullie helpen?

Tijdens jullie relatie waren jullie aan bepaalde uitgaven gewend die meestal goed pasten bij jullie inkomen. Hoe ziet dat er na de scheiding uit?

Door jullie inkomens, uitgaven, bezittingen, verplichtingen en wensen goed in kaart te brengen krijgen jullie inzage in het huidige patroon. Ik laat jullie vervolgens de consequenties van verschillende beslissingen zien. Met mijn adviezen en tips weten jullie waar jullie aan toe zijn en kunnen jullie de beslissingen nemen die het beste bij jullie passen.
Hebben jullie een koopwoning en wil een van jullie in deze woning blijven wonen?

Samen gaan we kijken of dit mogelijk is. Hoeveel is de woning waard? Welke mogelijkheden zijn er met betrekking tot hypotheken, verzekeringen, (aftrekbare) hypotheekrente en dergelijke. We kijken naar de voor- en nadelen van de verschillende vormen. Als alles duidelijk is, kunnen jullie de oplossing kiezen die het beste bij jullie past.

Een extra voordeel van samen door mediation uit elkaar gaan, is dat jullie je vele euro’s kunnen besparen. Nu en in de toekomst. De kosten van een scheidingstraject via mediation bespaart jullie nu vele euro’s ten opzichte van een gang naar de rechtbank met een (eigen) advocaat.

Daarnaast beslissen jullie samen hoe je de financiën in de toekomst gaat verdelen en niet de rechter. Dat kan jullie maandelijks vele euro’s schelen. Als scheidingsspecialist ben ik opgeleid in het maken van alimentatieberekeningen, heb ik ruime kennis van de fiscale regels omtrent scheidingen en de verschillende keuzes die jullie hierin kunnen maken. Door mijn informatie en berekeningen kunnen jullie de keuzes maken die financieel en fiscaal het beste bij jullie passen.
Bel voor vrijblijvend kennismakingsgesprekMaak een afspraak