Onze mediator

"Een goede afspraak is beter dan een slepende rechtzaak"

Van jongs af aan vind ik het fascinerend hoe mensen met elkaar omgaan en communiceren. Ieder individu is anders en reageert anders. Tegelijkertijd vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in wetten en cijfers.

Na mijn HBO-studie ben ik aan de slag gegaan als belastingadviseur en heb ik in de avonduren mijn opleiding tot RegisterBelastingadviseur afgerond. Sinds 2003 heb ik mijn eigen administratie- & belastingadvieskantoor. Daarin heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van fiscaliteiten, budgettering, communicatie, onderhandelen en omgaan met mensen met uiteenlopende belangen.

Tijdens deze werkzaamheden viel het mij op dat mensen soms hele belangrijke gebeurtenissen en/of afspraken niet goed hadden besproken of vastgelegd.

De wereld om ons heen gaat steeds sneller en door het internet en de sociale media is onze wereld veel kleiner geworden en gaan we steeds meer zelf regelen. We houden alle ballen hoog: relatie en werk, ontspanning en verplichtingen, vakanties, zorg voor onze naasten en ga zo maar door. Maar in deze drukke wereld leven we steeds vaker langs elkaar heen in plaats van mét elkaar. Dan kan een conflict zomaar ineens om de hoek komen, en wat dan….

Juridisch getouwtrek levert veel stress op en kost veel tijd, geld en energie.

Dat kan écht anders!

Daarom ben ik me gaan ontwikkelen als Register Estate Planner en Register Financieel Echtscheidingsadviseur. Bij deze studies kwam ik voor de eerste keer in aanraking met mediation. Dit vak fascineerde mij vanaf minuut 1 en ik wilde er meer van weten en mij daarin bekwamen. Zodoende heb ik de opleiding tot basismediator en vervolgens tot familiemediator en scheidingsspecialist doorlopen. Hier leerde ik door middel van diverse interviewtechnieken goed naar mensen te luisteren, door te vragen en tot de kern van de zaak te komen.

Mediation zorgt voor meer begrip voor elkaars visie en biedt de gelegenheid om gehoord te worden.  Het geeft mensen het vertrouwen dat ze zelf beslissen over de manier waarop hun conflict wordt opgelost en daarmee houden ze de touwtjes van hun eigen toekomst in handen.

Mijn visie op mijn rol als mediator/scheidingsspecialist is dat ik alle partijen zo neutraal mogelijk ondersteun, informeer en adviseer. Dit alles op een open, integere, nieuwsgierige, betrouwbare, vastberaden en inspirerende manier.
Arca Mediation is aangesloten bij Hello Mediator, een collectief van vakbewame & gecertificeerde mediators.

Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprekMaak een afspraak