Relatiemediation

Ben je niet meer gelukkig in je relatie?

Soms loopt een relatie niet zo lekker meer. Je merkt dat jullie langs elkaar heen praten en alles wat je zegt lijkt verkeerd te vallen. Je bent niet gelukkig in je relatie, maar je weet niet wat te doen en het lijkt wel of jullie alleen nog maar over de kinderen kunnen praten. Weet je niet meer wat je voelt of denkt? Heb je geen zin om in relatietherapie te gaan, maar twijfel je of je relatie te slecht is om te blijven of te goed om te vertrekken? Is dat een reden voor een scheiding? Niet altijd…

Maar door alle emoties is het lastig de oplossing te vinden.

Mediation kan jullie helpen meer inzicht in elkaar te krijgen en zo beter met elkaar te gaan communiceren. Door terug te gaan naar jullie gelukkigere verleden, stil te staan bij jullie relationele problemen en het in kaart brengen van jullie toekomstverwachting gaan we op zoek naar mogelijke oplossingen. We gaan kijken of jullie relatie nog te herstellen valt of dat het beter is om uit elkaar te gaan.

Een scheiding is een lastig en ingrijpend proces. Als jij en/of je partner twijfelen aan je relatie is relatie-mediation een manier om inzicht te verkrijgen of er nog iets te redden valt of dat het beter is om uit elkaar te gaan. Eigenlijk ben je het aan jezelf, je partner en je kinderen verplicht!

Als mediator help ik jullie te ontdekken wat jullie nog verbindt. Ik ben geen relatietherapeut, jurist of psycholoog. Ik richt mij op de communicatie en patronen van communiceren. Vinden jullie het moeilijk om een écht gesprek met elkaar aan te gaan, escaleren jullie gesprekken steeds of hebben jullie hele andere ideeën over het ouderschap, dan is het gebrek aan goede communicatie vaak het sleutelwoord.

Uit elkaar beter dan met elkaar?


Als jullie uiteindelijk tot de conclusie komen dat het toch beter is om uit elkaar te gaan, dan kan ik jullie helpen om tot goede en vooral haalbare afspraken te komen. Ik help jullie met het opstellen van een convenant en een ouderschapsplan waarbij rekening word gehouden zowel de emotionele, financiële en juridische aspecten. Dat geeft rust en een goede basis om van partnerschap naar gezamenlijk ouderschap te gaan.
Bel voor vrijblijvend kennismakingsgesprekMaak een afspraak