Kosten

Ieder scheiding is anders en vraagt om maatwerk

Iedere relatie is anders, dus iedere situatie is anders.

Wij hanteren een uurtarief van € 150 excl. btw voor jullie samen. Gemiddeld zijn er 10-15 uren nodig voor een complete scheiding. Jullie hebben zelf invloed op het aantal uren dat nodig is voor de scheiding. Door het goed aanleveren van de juiste documenten en goed voorbereid het gesprek aan te gaan, kan de scheiding voortvarend afgerond worden.

Voor het kennismakingsgesprek, het kindgesprek en het nazorg gesprek brengen wij geen kosten in rekening. Voor eventuele vervolggesprekken met kinderen hanteren we een aangepast tarief van € 70,- excl. BTW per uur.
Op dit moment is het niet mogelijk om via de mediator een scheiding in te dienen bij de rechtbank, dit is voorbehouden aan advocaten. De kosten voor het indienen van de scheiding bij de rechtbank, zoals de advocaatkosten en de griffiekosten zijn niet in onze kosten inbegrepen.

Waarom kies je voor een mediator en niet voor een advocaat?

Lagere kosten: De totale kosten van scheidingsbegeleiding zijn lager dan die van een gerechtelijke procedure. Het is uurtarief is lager en het traject (vaak) korter. De mediator is er voor jullie beiden dus geen dubbele kosten. Doordat jullie zelf invloed uitoefenen op het proces kunnen jullie kosten besparen.

Creatievere oplossingen: Omdat jullie wensen het uitgangspunt vormen, is er meer vrijheid om naar oplossingen te kijken dan bij een advocaat. Er blijkt vaak meer mogelijk dan de vaste juridische kaders. Doordat jullie actief betrokken worden bij het maken van duurzame afspraken, wordt de kans op conflicten in de toekomst kleiner.

Gericht op de toekomst: Na de scheiding gaat het leven weer verder en blijft het ouderschap bestaan. We streven naar goede communicatie tussen jullie als ouders. Dit zorgt ervoor dat de kinderen de scheiding als minder ingrijpend ervaren.