Werken aan je relatie

Je denkt wel eens aan scheiden, maar dat gaat toch net iets te ver. Toch kan het zo ook niet doorgaan. Is jullie relatie de moeite waard om aan te werken?

Herkenbaar?

  • Jullie houden van elkaar, maar jullie hebben toch wel vaak ruzie
  • Alles wat je zegt lijkt verkeerd te vallen
  • Je voelt je onbegrepen door je partner
  • Het lijkt wel of jullie alleen nog over de kinderen kunnen praten
  • Je begrijpt je partner niet meer zo goed
  • Je voelt je erg eenzaam binnen je relatie

Communicatiestijl

Sommige mensen worden snel boos en gaan verwijten maken, waar anderen juist stil worden en niet meer weten wat ze moeten zeggen. Ieder heeft een eigen manier van communiceren, weet je wat de jouwe is en die van je partner?

Verschil tussen man en vrouw
Wanneer je je meer gaat verdiepen in de verschillen tussen mannen en vrouwen, ga je elkaar vaak een stuk beter begrijpen. Mannen denken vaak oplossingsgericht. Een man komt dan ook vaak meteen met oplossingen als zijn vrouw met iets zit. Maar vrouwen willen juist vaak helemaal geen oplossing, ze willen alleen hun gevoelens uiten.

Kijktips

De leuke en leerzame video van Mark Gungor laat op een briljante manier het verschil zien tussen het brein van mannen en vrouwen. Daarnaast heeft Roué Verveer ook een leuke conference gehouden, die zeker de moeite waard is om naar te kijken


Mediation

Wellicht herken je na het zien van de video’s een bepaald patroon binnen jullie relatie en kunnen jullie het daar eens over hebben. Vaak zie je die patronen wel bij de relaties van vrienden/familie, maar als je er zelf bij betrokken bent dan wordt dat een stuk lastiger. Dat komt omdat er dan ineens emoties en gevoelens bij komen, dan lijkt het wel of je niet meer helder na kunt denken. Daar kunnen jullie prima aan werken. Dat kun je gewoon met zijn tweeën doen, of met de hulp van een relatietherapeut/coach of mediator.

Mediation kan jullie helpen met het werken aan jullie relatie. Het kan jullie helpen meer inzicht in elkaar te krijgen, om zo beter met elkaar te gaan communiceren. Door het herkennen van de hobbels in de communicatie kan jullie relatie weer nieuw leven ingeblazen worden. Je kunt er zelfs sterker uitkomen.

Heb je na het lezen van deze blog behoefte aan meer informatie dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bel voor vrijblijvend kennismakingsgesprekMaak een afspraak