Scheiden, of je relatie redden?

Soms komt er een moment in je relatie waarop je denkt, is dit het nu? Is de koek op, of valt de relatie nog te redden?

De vonk die er was, die heb je al een tijd niet meer gevoeld en een goed gesprek hebben jullie al lang niet meer gehad. Je voelt je regelmatig ongelukkig in je relatie en twijfelt of scheiden een oplossing is. Je zit in een achtbaan van emoties en gevoelens en dat kan je veel slapeloze nachten en stress opleveren.

Maar wat wil je nu écht? Word je gelukkiger van een scheiding of juist door je relatie nieuw leven in te blazen? Voordat je de knoop definitief doorhakt kun je kijken of jullie relatie misschien nog te redden is. Hebben jullie er écht alles aan gedaan om de relatie te laten slagen? Als er nog liefde is tussen jullie tweeën dan valt de relatie misschien te herstellen. Soms heeft je partner niet eens door dat jij je zo ongelukkig of gekwetst voelt.

“Soms heeft je partner niet eens door dat jij je zo ongelukkig of gekwetst voelt.”

Minibreak

Een minibreak in je relatie kan een uitweg bieden, als je niet meer weet wat je voelt en welke kant je op wilt gaan. Zo’n pauze kan zo lang duren als dat jullie nodig hebben. Dat kan variëren van een paar dagen tot een maand, of nog langer. Als je even afstand neemt van je relatie en de situatie, heb je tijd om in alle rust je gevoelens op een rij te zetten.

Waar kun je zoal over nadenken?

  • Waarom ben ik verliefd geworden op mijn partner?
  • Wat is er veranderd waardoor dit anders voelt?
  • Wat is mijn aandeel in die verandering?
  • Wat is er leuk/minder leuk aan mijn partner?
  • Hoe zou mijn leven zonder mijn partner eruit zien?
  • Wat kan ik zelf doen om onze relatie te verbeteren?
  • Wil ik de relatie nog een kans geven?
Heb je na het lezen van deze blog behoefte aan meer informatie dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bel voor vrijblijvend kennismakingsgesprekMaak een afspraak